Ontmossen van daken en gevelreiniging

Dak ontmossen

Schoorsteenveger Bams is ook gespecialiseerd in het ontmossen van uw dak en/of gevel. Mos is een natuurlijk verschijnsel met als oorzaak een gebrek aan luchtcirculatie in de dakconstructie. Dit gebrek zorgt voor de basis van de ontwikkeling van mossen. Daken in een bosrijk gebied zijn hier extra gevoelig aan omdat deze daken te weinig zonlicht zien.

Vragen? Contacteer ons

Gevolgen van mos

Er zijn meerdere gevolgen van mos op u dak en meest voornaamste zijn:

– Je dak raakt beschadigd en gaat dus minder lang mee
– Er kunnen zich schadelijke gevolgen optreden voor uw gezondheid
– Verhoogd risico op kapotvriezen van de dakbedekking.
– Waarde van uw huis daalt
– Kwaliteit van regenwater daalt als ook meer last van verstopte dakgoten en
   regenpijpen.

Gevel reinigen

Om een gevel op een efficiënte, duurzame en optimale manier van mos/vuil te verwijderen werken wij bij Schoorsteenveger Bams met stoom, want dit is de meest efficiënte manier om verschillende types van vervuiling op een milde manier te verwijderen. Hiervoor worden geen bijtende stoffen of chemicaliën gehanteerd. Dankzij deze stoomtechniek kunnen we dit zien als de meest efficiënte behandeling.

Voor - en nadelen van stoomreiniging

Voordelen:
Door middel van gebruik van de klassieke hoge druk krijgt de stenen het hard te verduren omdat dit voor krassen zorgt. Ook al zie je de krassen met het blote oog niet, doet het de muur geen goed aan, met stoomreinigen van de gevel voorkom je deze krassen en juist hiervoor kiezen wij voor stoomreiniging.

Nadelen:
Hoewel een stoomreiniging voor velen de ideale oplossing is, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Zo is de techniek van het stoomreinigen van je gevel niet geschikt voor heel oude en kwetsbare materialen. Ook voor heel vuile gevels is stoomreinigen niet optimaal, aangezien je met stoom vooral oppervlakkig vuil kan weghalen.