Coating

Dakcoating

Niet tevreden met het uitzicht van uw dak en vindt u dat het mooier en schoner kan, dan hebben we bij Schoorsteenveger Bams de oplossing namelijk coating.

Dakcoating kan de levensduur van een dak aanzienlijk verlengen en oude dakpannen opknappen. Als het dak door de jaren heen versleten is, kan dit verholpen worden door het dak te vervangen of te verven/coaten. Een nieuwe coating zal uw dak terug als nieuw maken en deze versterken.

Door de dakpannen coating, wordt deze beschermt tegen vocht en vuil. Door de dunne, transparante en waterafstotende laag, stroomt het water makkelijk van het dak. Zo voorkomt u verkleuring, algenvorming en vervuiling. Het dak blijft in topvorm, waardoor u waardevermindering voorkomt. Ook wordt hierdoor de kans op een daklekkage drastisch verminderd.

Vragen? Contacteer ons

Voor- en nadelen van coating

Aan coating zijn er meer voor- dan nadelen. Naast de voordelen is vrijwel het enige nadeel van coating dat er veel producten op de markt zijn van slecht kwaliteit. Vaak gaat een slechte kwaliteit dakpannen coating geen 5 jaar mee en kunnen reeds bestaande problemen zoals lekkages zelfs erger maken.

Voordelen:

– Veel goedkoper dan het dak opnieuw te laten dekken.
– Het dak wordt water- en vuilafstotend, en voorkomt aanhechting van algen
  en mos.
– Bescherming tegen UV-stralen, zodat het langer zijn kleur behoud.
– Verduurzaamd de bestaande dakdekking.
– Een mooie afwerking.

Wij bij Schoorsteenveger Bams werken steeds met met professionele producten die bestand zijn tegen UV-licht.

Prijs Coating

De kostprijs voor het coaten van een dak hangt van een viertal belangrijke factoren af. De oppervlakte van het dak, de hellingsgraad en de bereikbaarheid spelen een aanzienlijke rol bij de prijsbepaling. Een steil dak dat moeilijk bereikbaar is, vereist speciaal materiaal waardoor de prijs zal oplopen. Ook dakcoating prijzen variëren.

Contacteer ons gerust voor een meer gerichte prijsofferte.